cirilica
pocetna odeljenja sta_ima_novo preporu;ujemo zavicajno istorija usluge mailKonkurs za nagradu
"Milutin Uskoković "


Digitalna NBU

Amts - Blatt ; Službeni glasnik
(Užice 1916-1918)
dostupan u elektronskom obliku
amts blattPretražite našu i baze
drugih Biblioteka
na Internetu

biblioteke
BIBLIOTEKE NAŠEG
OKRUŽENJA

Biblioteke Zlatiborskog okruga:
Arilje
Bajina Bašta
Kosjerić
Nova Varoš
Priboj

Požega
Prijepolje
Sjenica
Čajetina

Biblioteka na  
youtube kanal
Ratka Vuckovic Konkurs
__________________

nadja tesic

_______________________

Uskokovic - dodela nagrada
__________________

Radovan Popovic
____________________

jasovic marko 19. septembar

______________________

odzivi Paunu
________________________

Dan Biblioteke i Krsna slava 19. avgust 2019.

Na Preobraženje 1856. godine osnovana je Narodna biblioteka Užice. Tim povodom obeleženi su Krsna slava i Dan Biblioteke.
U okviru obeležavanja, na platou ispred Biblioteke održana je promocija tematskog trobroja časopisa Međaj, pod nazivom "Nebeski klјučevi". Časopis koji je priredio književnik i novinar Zoran Jeremić, predstavlјa izbor iz pesništva najznačajnijih autora užičkog kraja od 13. veka do danas.

Na ponovo aktelnoj letnjoj sceni, publici su se obratili prof. dr Bojana Stojanović-Pantović, pesnici Ljubivoje Ršumović, Dragan Jovanović Danilov, Milunika Mitrović, Petar Matović, Milјko Mitrović, Zoran Jeremić i direktorka NBU Dušica Murić.

Дан Библиотеке

Medjaj promocija povodom Dana Biblioteke
_________________

Izložba u Holu Biblioteke
„Živojin Žika Pavlović – crteži i slike“

Poznavaoci i lјubitelјi filmskog i književnog dela Žike Pavlovića mogu se od 23. jula upoznati sa manje poznatim, likovnim stvaralaštvom poznatog režisera. Autor izložbe, dr Zoja Bojić, na otvaranju je održala vema zanimivo predavanje o ovom delu njegovog opusa, iscrpno objašnjavajući životne prilike koje su bile inspiracija velikom umetniku da naslika dela, ovom prilikom podelјena u tri celine, ističući činjenicu da je, iako po obrazovanju slikar, svoj opus u ovoj umetnosti okončao sa 23. godine.

зоја бојић

изложба жика павловић

U okviru Izložbe, posetioci su mogli da pogledaju kultne filmove Živojina Pavlovića: "Kad bubdem mrtav i beo", "Zaseda" i "Zadah tela".

zivojin pavlovic
_________________


_________________

SAOPŠTENJE ŽIRIJA
KNјIŽEVNOG KONKURSA „MILUTIN USKOKOVIĆ“

ZA NAJBOLjU NEOBJAVLjENU PRIPOVETKU NA SRPSKOM JEZIKU U 2018. GODINI:

Prva nagrada

Putovanje, kavaliri i pešaci – šifra „Majmonides i sinovi“ Momčilo Bakrač
21460 Vrbas

Drugo mesto
Zimski dnevnici – – šifra „Tri minute“
Jagoda Nikačević
11 070 Novi Beograd

Treće mesto
Strah-orah šifra „Pripovjedač“
Miro Radojević

21460 Vrbas

kONKURS

Žiri je, takođe, odlučio da u
posebnom dodatku časopisa Međaj
budu objavlјene sledeće pripovetke:

     
Izaslanici naših dana – šifra „Zed“
Milivoj Anđelković
11 000 Beograd

Pet, šest, devet, dvanaest... – šifra „Perspektive“
Slaviša Obradović
79 101 Prijedor Republika Srpska, Bosna i Hercegovina

Izlog – šifra „Anuška“
Violeta Ivković
11 000 Beograd

Otisak stopala – šifra „Nosorozi naopako“
Nikola Petrović
11060 Beograd

Mali vitraži velikog sveta – šifra „Banstol“
Goran Labudović Šarlo
21460 Vrbas

Ratnik i ratar – šifra „J30 Sevojno“
Muharem Bazdulј
11 000 Beograd

Golgotski marš – šifra „Slavoslovlјe“
Vladimir Đorđević
34 000 Kragujevac

_________________


rade jovanovic

U znak sećanja na užičkog književnika Rada Jovanovića, u Narodnoj biblioteci Užice je 21. maja 2019. godine, održano „Veče humora i satire“. Po mnogima najbolјi srpski aforističar, Rade Jovanović bio je poznat i van granica naše zemlјe, prevođen je na više svetskih jezika a njegovi politički, sportski i erotski aforizmi ušli su u antologije svetske satire, kako reče književnik Zoran Jeremić, pravi klasik ove književne forme. O liku i delu Rada Jovanovića sa pijetetom su govorili Slobodan Simić, aforističar, pesnik, dramski pisac, psihijatar i prof. dr Žarko Trebješanin, psiholog, redovni profesor Univerziteta u Beogradu i Dušica Murić, direktorka Narodne biblioteke Užice.

Nagrada „Rade Jovanović“, koja se od 2016. godine dodelјuje za najbolјu knjigu aforizama objavlјenu na srpskom jeziku, ili srodnim južnoslovenskim jezicima, u 2018. godini, pripala je (između ostalih) i Slobodanu Simiću za knjigu „Rijaliti šou“.
„Veče humora i satire“, svojevrsni omaž Radu Jovanoviću, upotpunili su Divna Marić i Momčilo Murić, glumci užičkog Narodnog pozorišta, čitanjem uvek aktelnih aforizama. Veče je vodila bibliotekarka Bojana Marinčić, a prisutnima se u ime porodice obratila i Aleksandra Đukić Jovanović.

_______________________

rade jovanovic omaž

___________________________________________

OKRUGLI STO:
"Primeri dobre prakse školskih biblioteka Užica"

U utorak 23. aprila 2019. godine, povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, Matična služba NBU u saradnji sa Podružnicom Društva školskih bibliotekara Srbije za Zlatiborski okrug i Aktivom školskih bibliotekara Užica, oranizovala je Okrugli sto na kome su predstavljeni primeri dobre prakse biblioteka užičkih osnovnih i srednjih škola. Pored razmene iskustava na skupu je bilo reči i o reviziji i otpisu građe, odnosno sticanju zvanja u ovoj oblasti.Između ostalog predstavljeni su projekti: Čitalići (OŠ,,Milivoje Borović" Mačkat) , Rani jadi - Danilo Kiš (Tehnička škola Užice), Besedništvo (OŠ Aleksa Dejović), Školka biblioteka nekad i sad (TŠ "Radoje Ljubičić), ,,Motivisanje učenika škole na čitanje kroz Časove bibliotekara" (OŠ ,,Dušan Jerković)... Aktivnost je podržalo Ministarstvo kulture RS.

okrugli sto
____________________

NAGRADNA IGRA!!!

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, 23. aprila
BusinessAcademy nagrađuje čitaoce onlajn kursevima engleskog jezikai obrade teksta (Word)...

detaljnije klikom na sliku

Nagradna igra
_________________________

Vladimir Tabašević:
ZABLUDA SVETOG SEBASTIJANA
- NINOVA NAGRADA ZA ROMAN GODINE

владимир табашевић

U sredu 17. aprila, Narodna biblioteka Užice je ugostila ovogodišnjeg dobitnika NIN-ove nagrade Vladimira Tabaševića. O nagrađenoj knjizi Zabluda svetog Sebastijana pisac je razgovarao sa direktorkom biblioteke Dušicom Murić kojoj je otkrio zašto je baš pisao o njemu.
- Čitajući žitije svetog Sebastijana zainteresovala me je njegova dvostruka uloga. S jedne strane bio je progonitelј hrišćana, a s druge, kada je mogao poštedeo ih je. Ta dvostrukost u lјudima javlјase i danas i mogu se pronači paralele, rekao je Tabašević koji je na sinoćnjoj promociji čitao odlomke nove knjige.

tabasevic3

Takođe, pričao je o motivu ježa, koji se provlači kroz čitav roman: Implicitna referenca je naravno Branko Ćopić. Ježurka je simbol nekoga ko živi u večitom strahu i tim bodlјama drži svet na distanci.
Čulo se sinoć i o čitalačkoj ležernosti, o književnom angažmanu i iluziji istog: Ja ne mislim da knjiga treba da te „usisa“, to što s lakoćom čitamo, to nas i ne pomera, zaklјučio je Tabašević i obećao užičkoj publici da će sledeće delo koje će napisati biti najlјubavnija knjiga ikada.

_________________________

"Inovacije u bibliotekarstvu
- kakvu biblioteku želimo?"

15. april 2019. Sala Čitališta


Akreditovani stručni seminar pod nazivom „Inovacije u bibliotekarstvu - kakvu biblioteku želimo?" održan je u Narodnoj biblioteci Užice u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja. Autor i predavač Beba Stanković (Narodna biblioteka Srbije), podelila je svoje bogato međunarodno iskustvo sa bibliotekarima Zlatiborskog okruga. Bibliotekari javnih i školski biblioteka iz Požege, Arilјa, Bajne Bašte, Priboja, Čajetine i Užica imali su priliku da se upoznaju sa primerima dobre prakse biblioteka u svetu i kod nas, a koje mogu primeniti kroz projekte i aktivnosti u svojim sredinama. Ovo. po opštem utisku prisutnih uspešno predavanje, organizovala je Matična služba Narodne biblioteke Užice uz podršku Ministarstva kulture RS.


_________________________

bukovac Split

_________________________

Gromovnici, robovi i megdandžije
u poslednjem romanu Aleksandra Tešića

11. april 2019. Sala Čitališta

gorolom 2s
Književno veče na kojem je predstavljen roman Aleksandra Tešića "Gorolom", organizovano je u četvrtak 11. aprila u Narodnoj biblioteci Užice. Užički ljubitelji epske fantastike već treći put su imali priliku da se druže i razgovaraju sa popularnim piscem.
gorolom 3s

O najnovijem romanu "Gorolom" ali i ostalim delima iz Tešićevog opusa, razgovor je vodila bibliotekar Bojana Marinčić, viša bibliotekaraka NBU.
Želeo sam da napišem istorijski roman, ali sa izmišljenim likovima. Radnja se odvija sredinom 14. veka nakon smrti cara Dušana. Mi možda imamo romantičnu predstavu o tom dobu, a ja sam hteo, osim viteštva, da prikažem i surovost tog vremena, rekao je Tešić predstavljajući delo užičkoj publici.

_________________________

Sreda 27. mart 2019.
Stefan Čapaliku: Svako poludi na svoj način

Posetioci Narodne biblioteke Užice večeras su imali priliku da prisustvuju zanimlјivom razgovoru sa Stefanom Čapalikuom, piscem, publicistom, dramaturgom i profesorom estetike na Univerzitetu u Tirani.

свако полуди на свој мачин

Glavni junak njegovog najnovijeg romana "Svako poludi na svoj način", je televizor. Nastao je iz potrebe da se sačuvaju sećanja na specifičnu prošlost i život u Albaniji za vreme komunizma, kada je ukinuta religija. Autor kaže da ga njegovi savremenici smatraju dokumentarnim štivom a mlađe generacije posmatraju kao fikciju. Odgovarajući na pitanja publike Čapaliku je rekao da su u Albaniji, od 1945 do danas, prevedena 72 naslova autora iz Srbije.

свако полуди на свој начин2

O knjizi su, pored autora, govorili profesorka književnosti Ružica Marjanović i glavni urednik izdavačke kuće Klio, Zoran Hamović. Sa engleskog je prevodila Neda Zdravković.


_____________________

Dzelat Slobodan Gavrilovic
_______________________

Dragan Jovanovic Danilov

_______________________

bela pcela

_______________________


Sreda 30. januar 2019.
Književno veče Sanje Domazet

Književnica, profesorka i novinarka Sanja Domazet predstavila je u Čitalištu Narodne biblioteke Užice, literarne portrete najistaknutijih ličnosti 20. veka, sabrane u knjigama Božanstveni bezbožnici 2 i 3. Pored priča o Brodskom, Murakamiju, Šumanoviću, susretima sa velikanima svetske i domaće književnosti, poput Milorada Pavića, užička publika mogla je da čuje i odlomke iz zbirke priča Ljubav nije dovolјna, koja je u roku od mesec dana doživela dva izdanja.

Za roman Ko plače, Sanja Domazet je dobila nagradu „Žensko pero“ i „Meša Selimović“, a o njenim delima večeras je govorila Gordana Milosavlјević Stojanović, urednik Službenog glasnika.

_______________________

Projekat „Inkluzivna kultura“

Projektom „Inkluzivna kultura“ izrađena je
posebna internet stranica,
u sklopu sajta Narodne biblioteke Užice,
koja je prilagođena savremenim čitačima ekrana

katalog knjiga na Brajevom pismu

Na stranici pored najnovijih vesti, informacija o projektu, aktivnostima, zanimljivostima i dostignućima osoba sa invaliditetom, je dostupan i katalog NBU sa prilagođenom građom (u fondu NBU nalazi se 286 audio knjiga, 30 knjiga na Brajevom pismu, društvene igre za slepe (šah, karte, ne ljuti se čoveče)). Imajući vidu da katalog Cobiss/Opac nije prilagođen čitačima ekrana, ovim putem slepi i slabovidi korisnici imaju priliku da sami pretraže građu iz Narodne biblioteke Užice.

_________________________

Miodrag Vergovic:
Stazama života
Književno veče
Muharema Bazdulja
Sreda 12.12. od 18 sati
Petak 14.12.2018 od 18 sati
_________________________


_________________________


_________________________


_________________________Na 63. MEĐUNARODNOM SAJAMU KNјIGA U BEOGRADU- Užičko izdavaštvo -29 put (2018)

Na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu,
užičko izdavaštvo predstavlјeno je
sa  39 izdavača i 85 naslova knjiga i periodike.Promocija ovogodišnjih izdanja održana je
u sredu, 24. oktobra 2018. godine

na Platou Branko Milјković u Hali 1 A


Pozdravnu reč imali su Nemanja Nešić, potpredsednik Grada Užica i Slavica Stefanović, direktorka Narodnog muzeja Užice. Program  је vodila Anđa Bjelić.

Predstavlјena su sledeća izdanja:

 1. KUĆA ZA JUNAKE/ Aleksandar Lale Milosavlјević, izdavač Narodni muzej Užice- o knjizi govorila Danica Diković Ćurguz
 2. NEBESKI KLjUČEVI/  Zoran Jeremić, tematski broj Međaja br. 104/105/106, izdavač Narodna biblioteka Užice, govorila Dušica Murić
 3. MLEKO I KRV – Slobodan Penezić Krcun/ Želјko Marković, izdavač Istorijski arhiv Užice
 4. STAZAMA ŽIVOTA / Miodrag Vergović, “Udruženje Kolektiv”Užice, govorio Zoran Žeravčić
 5. VREME SUMRAKA/ Ljubivoje Jovanović, izdavač Biblioteka Arilјe, govorila  Marija Aleksić
  6BAJINA BAŠTA U SLICI I REČI/  / grupa autora,  izdavač
  Stefan Co, Bajina Bašta,
  govorio Obrad Dodić
  7POŽEGA U  XIX  I PRVOJ POLOVINI  XX VEKA/ Miodrag D. Gluščević, izdavač Narodna biblioteka Požega, govorila Gordana Stević
  8.  RADOMIR RADE VERGOVIĆ: retrospektiva 1960-2018/ izdavač Biblioteka “Ljubiša R. Đenić”, Čajetina, govorila Snežana Đenić

_______________________

Povodom Dana grada u Narodnoj biblioteci Užice
u ponedelјak, 08. oktobar 2018. otvorena je
I Z L O Ž B A
Srpski dobrotvor Maksim Evgenović
1794-1878

140 godina od smrti


Izložbu je otvorila Dušica Murić viši diplomirani bibliotekar, istakavši značaj Maksima Evgenovića kao velikog dobrotvora srpske kulture i prosvete ali i jednog od lјudi koji su dali veliki doprinos radu Užičkog Čitališta. "Životopis Maksima Evgenovića" dragocen je izvor za istraživanje istorije kako grada Užica tako i cele Srbije 19.veka.

Аутори изложбе су библиотекар саветник Анђа Бјелић и виши дипломирани библиотекар Илија Смиљанић.

_______________________

Konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola

RIBAŠEVINA
SUBOTA, 29. SEPTEMBAR 2018. GODINE  U 13 ČASOVA

_______________________


Akreditovani program stalnog stručnog usavršavanja
Prelazak na COBISS3/Katalogizaciju
sa normativnom kontrolom

U organizaciji Narodne biblioteke Srbije i Narodne biblioteke Užice 13. i 14. septembra 2018. godine i podršku Ministarstva kulture RS, održan je kurs Prelazak na COBISS3/Katalogizaciju sa normativnom kontrolom. Bibliotekari Zlatiborskog okruga imali su priliku da se upoznaju sa novim mogućnostima u unapređenjima i obuče se za katalogizaciju sa normativnom kontrolom. Predavači su bili Ana Savić i Tanja Tasić (Narodna biblioteka Srbije).

Kurs je održan u prostorijama Regionalnog centrau četvrtak a bili su prisutni bibliotekari iz Bajine Bašte, Čajetine, Sjenice, Priboja, Požege, Kosjerića, Prijepolјa i Užica

_______________________


Narodna biblioteka Užice i Užička gimnazija
pozivaju Vas na promociju knjige
„OTICANјA“  
OGNјENA OBRADOVIĆA

i druženјe sa gimnazijalcima povodom premijernog izvođenјa predstave
KAKO ODRŽAVATI FIKUS

ČITALIŠTE NARODNE BIBLIOTEKE UŽICE
UTORAK, 11. SEPTEMBAR 2018. GODINE  U 18 ČASOVA

____________________

Javni konkurs za izbor direktora
Narodne biblioteke Užice

Odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora Narodne biblioteke Užice na period od četiri godine možete preuzeti OVDE.
____________________

Zvanično saopštenje Narodne biblioteke Užice o rezultatimа  Književnog konkursa
„Milutin Uskoković“
za 2017.

Žiri književnog konkursa „Milutin Uskoković“, za najbolјu, do sada neobjavlјivanu pripovetku na srpskom jeziku, proglasio je pripovetku „Trema“, pristiglu pod šifrom „Redak zver u ajmokcu“, Branislava Dimitrijevića iz Bora.
Međutim, Branislav Dimitrijević se pismeno odrekao autorstva nad pomenutom pričom.
Kako Narodna biblioteka Užice nema nameru, ni mogućnosti, da se bavi istraživanjem ko je stvarni autor pripovetke „Trema“, a s obzirom na to da se g. Branislav Dimitrijević, čije je ime zvanično dostavlјeno pod šifrom „Redak zver u ajmokcu“, pismeno odrekao autorstva nad pomenutom pričom – Narodna biblioteka Užice je odlučila da ove godine ne dodeli prvu nagradu, strogo poštujući propozicije Konkursa.
Uz veliko izvinjenje što su, krivicom nekog neodgovornog učesnika Konkursa, svi učesnici dovedeni u neprijatnu situaciju, bili smo prinuđeni da donesemo pomenutu odluku.
Drugo mesto zauzela je pripovetka „Časovi lepe književnosti ili mali traktat o Empedokleu“, pod šifrom „Empedokle“, autora Saše Stojanovića  iz Leskovca.
Treće mesto zauzela je pripovetka „ Ples sa Alojzom“, pristigla pod šifrom „Valcer“, autora Lele Milosavlјević iz Užica.

____________________

Saopštenje žirija
XXV Konkursa “Milutin Uskoković”

za najbolju savremenu pripovetku napisanu
na srpskom jeziku u 2017. godini:

Prva nagrada
Nije dodeljena

Drugo mesto
Časovi lepe književnosti ili mali traktat o Empedokleu
– šifra „Empedokle“
Saša Stojanović, Leskovac

Treće mesto
Ples sa Alojzom – šifra „Valcer“
Lela Milosavljević, Užice

kONKURS

Žiri je, takođe, odlučio da u
posebnom dodatku časopisa Međaj
budu objavlјene sledeće pripovetke:

     
Srpski safari – šifra „Safari“
Milivoj Anđelković,Beograd

Dok čeketaju čeketala – šifra „Simon Kraguj“
Životije Popović Pop, Skorica

Pupak – šifra „Prva nagrada“
Dejan Vukićević, Beograd

Manifest avetizma – šifra „Politička bajka“
Maša Prihotko, Pančevo,

Taorminski orkestar – šifra „Partitura“
Tanja Milutinović, Beograd

Grofov povratak na mesto pogibije –
šifra „Nikolaj ili Aleksej“
Danica Stolić, Beograd

Buenos Aires – šifra „Bretonac“
Saša Paunović, Ecquevilly, France

_________________


Časopisu „Međaj“nagrada "Sergije Laković"
21. maj 2018.

Na 33. Danima poezije u Zaječaru, časopisu za književnost, umetnost i kulturu „Međaj“, koji izdaje Narodna biblioteka Užice, dodeljena je Memorijalna nagrada „Sergije Lajković“. Ova nagrada se dodeljuje istaknutim ličnostima, ustanovama, izdavačkim kućama, časopisima, štampanim i elektronskim medijima za poseban doprinos afirmaciji književnog stvaralaštva mladih.

Kako je istaknuto u obrazloženju žirija, „Međaj“ je, sa glavnim urednikom Zoranom Jeremićem na čelu, otvorio novi prostor za nesvakidašnju promociju i za drugačiju percepciju poezije.

Dosadašnji dobitnici ovog priznanja su časopisi Povelja, Koraci, Gradina, Polja, Think Tank, Razvitak, Sent, Letopis Matice Srpske, Buktinja, udruženje Treći trg (Festival Trgni se, Poezija), veb magazin met@fora i izdavačka kuća Agora.

____________________


____________________

Evropska škola debate u Užicu
25. април од 13 sati

Javna debata u okviru „Evropske škole debate“ u Užicu održaće se u sredu, 25. aprila, od 13 časova u Narodnoj biblioteci Užice.

„Evropska škola debate“ održava se četvrti put, a ove godine aktivnosti sprovođene u okviru projekata Evropske unije „EUTEKA – EU u vašoj biblioteci“ i EU info centra, a konkurs za prijavljivanje srednjoškolaca i studenata raspisan je krajem oktobra 2017. godine. Konkurs je sproveden na teritoriji cele Srbije.

____________________

19-23. mart 2018.

Dani Frankofonije
Izložba i muzičko scenski program

Povodom dana Frankofonije, bibliotekari Dečjeg odeljenja Narodne biblioteke Užice u saradnji sa OŠ „Dušan Jerković“, priredili su izložbu publikacija za decu autora koji su stvarali na francuskom a prevedeni su na srpski jezik i knjiga za decu na francuskom jeziku izdvojenih iz fonda knjige na stranom jeziku. Izložba je otvorena do 15. aprila 2018. godine.

U petak, 23. marta 2018. u Čitalištu Narodne biblioteke Užice učenici osnovne škole "Dušan Jerković" izveli su muzičko-scenski program na francuskom jeziku i time su Dani frankofonije 2018 u Užicu svečano zatvoreni.

____________________


____________________

PESME SU GLASI DUŠE
Pesničko veče Književne sekcije Kluba 3

28.2.2018. - Tradicionalno druženje pesnika trećeg doba održano je u Sali Čitališta uz prisustvo velikog broja sugrađana svih uzrasta.

U programu su učestvovali pesnici Kluba 3 Olivera Pavlović, Mile Majdov, Ljubinka Tošić, Sekula Novaković, Dara Rajšp i Dragica Đurić. Kao gosti, svoje stihove su govorili pesnici KK "Paun Petronijević RUJNO". Da ovo veče ne protekne bez pesme pobrinuli su se Dragan Popović Kuruzlija i Ilija Katić

____________________

Najbolji u 2013. godini
web

Užički izdavači na
64. Sajmu knjiga
- Užički štand se nalazi u Hali 4 Beogradskog sajma.
сајам књига 2019

- Promocija će se održaće u sredu, 23.10. u 12 sati u sali “Borislav Pekić” u Hali 1 A.

Detaljnije
Javna nabavka JN 2/2019

Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Odluka o dodeli Ugovora

Оbaveštenje o
zaključenom Ugovoru


Javna nabavka JN 1/2019

Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Odluka o dodeli Ugovora

Odluka o obustavi postupka

Obaveštenje o zaključenom Ugovoru

Obaveštenje o obustavi postupka za partiju 5

Treća sreća!! Izašao novi...
Korak biblioteke br. 3detaljnije

EVROPSKI DNEVNIK
Promocija nagradnog KonkursaUtorak 4.12.2018.
Narodna biblioteka Užice
od 13 do 14 sati

Konkurs:"Vidi šta čitam"...
...za najbolji trejler za knjigu

detaljnije
Javna nabavka JN 5/2018

Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Odluka o dodeli Ugovora

Obaveštenje o zaključenom Ugovoru

Javna nabavka JN 4/2018

Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Odluka o dodeli Ugovora

Obaveštenje o zaključenom Ugovoru

Javna nabavka JN 3/2018

Obaveštenje o zaključenom Ugovoru

Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Odluka o dodeli Ugovora

Javna nabavka JN 2/2018

Dokumenti za preuzimanje:

Obaveštenje o zaključenom Ugovoru

Odluka o dodeli Ugovora


Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Javna nabavka JN 1/2018

Dokumenti za preuzimanje:
Obaveštenje o zaključenom Ugovoru

Odluka o dodeli ugovora


Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Javna nabavka JN 2/2017

Dokumenti za preuzimanje:
Odluka o dodeli Ugovora

Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Izašao novi broj !!!

"Korak biblioteke" br. 2

detaljnije

"Karu" Stiv Tešić

Prvi put na srpskom jeziku!!!

izdavač: Narodna biblioteka Užice
Informacije i narudžbe: tel.:031/515-588 062/8827385
mail: nbiblio@ptt.rs
Korak ka jednakosti

Projekti za osobe
oštećenog vida


detaljnije

"Odzivi Paunu"
37. Susreti pesnika
Zlatiborskog okrugadetaljnije

Ombudsman u Užicu
Zaštitnik građana u Biblioteci


utorkom
od 11 do 13 sati
Usluga za sve
Škola računara
za slepa i slabovida lica
uslugaza sve
Projekat finansira
Ministarstvo kulture RS

detaljnije
Realizovani projekti NBU
Narodna biblioteka Užice realizovala je šest projekata
uz sufinansiranje Ministarstva kulture i informisanja RS


detaljnije
Javna nabavka JN 2/2015

Dokumenti za preuzimanje:

Odluka o dodeli Ugovora

Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Javna nabavka JN 2/2016

Dokumenti za preuzimanje:
Odluka o dodeli Ugovora

Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Javna nabavka JN 1/2017

Dokumenti za preuzimanje:
Odluka o dodeli Ugovora

Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Javna nabavka JN 3/2017

Dokumenti za preuzimanje:
Obaveštenje o zaključenom ugovoru

Odluka o dodeli Ugovora


Poziv za podnošenje ponuda

Konkursna dokumentacija

Radno vreme: od 08 do 19:30
subotom: od 08 do 14